Rio 2016 – Czékus Eszter és Czegle Fanni az olimpia városában a kvótáért

Budapest – Az utolsó esélyt kínálja a műúszóknak, köztük a Czékus Eszter, Czegle Fanni magyar kettősnek a riói olimpiai részvétel kiharcolására az a kvalifikációs verseny, amelyet szerdától vasárnapig rendeznek meg a nyári ötkarikás játékok városában.

A magyar duó a viadal első napján mutatja be kötelező gyakorlatát, majd csütörtökön ismét medencébe ugrik, hogy a szabadprogram első körében adja elő kűrjét. Ha a két nap összteljesítménye alapján Czékusék nem kerülnek be a húsz legjobb közé, még marad lehetőségük rá, hogy ott legyenek a 24-es olimpiai mezőnyben. Vasárnap bonyolítják le ugyanis a “szétlövést”: a 21-28. helyen végzettek különversenyét. Ezek a párosok ismét szabadprogramjukat mutatják be, s a második fordulóban kapott pontszámok alapján a legjobb négy csatlakozhat a már továbbjutott duók társaságához.

Az olimpián mű(szinkron)úszásban együttesen 104 versenyző, összesen 8 csapat és 24 páros indulhat. A két versenyszámban országonként legfeljebb egy csapat (9 fős) és egy páros szerepelhet.

– MTI –