Rio 2016 – Az utolsó kvótákért vitorláznak Mallorcán

Budapest – Az utolsó európai kvótákért szállnak vízre a vitorlázók Palma de Mallorcánál a hagyományosan nagy mezőnyt vonzó 47. Trofeo Princesa Sofia versenyen, amely magyar szempontból válogató is egyben.

A magyarok közül eddig Berecz Zsombor (Finndingi), Tomai Balázs (Laser) és a szörfös Gádorfalvi Áron szerzett riói indulási jogot, mindhárman rajthoz állnak a hétfőn kezdődő viadalon. Ám míg Berecz és Gádorfalvi esetében ez egy fontos felkészülési verseny, addig Tomai Balázs a két Vadnai testvérrel, Benjaminnal és Jonatánnal küzd az ötkarikás részvételért. Az eddigi két válogató után Vadnai Benjamin vezet öccse és Tomai előtt, így újabb jó szereplésével megszerezheti az olimpiai repülőjegyet. A válogató négy versenyből áll, az utolsó állomás a világbajnokság lesz Mexikóban.

A nőknél Laser Radiálban Érdi Mária indul a még kiadó két európai hely egyikéért, szörfben Cholnoky Sára helyzete még nehezebb, itt már csak egyetlen kvótát osztanak. Az előzetes eredmények és formájuk alapján azonban mindkettőjüknek van esélye az olimpiai részvételre.

A férfi 470-eseknél a tavaly junior vb-ötödik Gyapjas testvérek, Balázs és Zsombor esetében viszont inkább csak matematikai esély mutatkozik az egyetlen kvóta megszerzésére.
hirdetés