Rio 2016 – Az olimpián és a paralimpián is ott lehet az ausztrál asztaliteniszező

Budapest – A szeptemberi paralimpia után az augusztusi olimpiára is indulási jogot szerzett az asztaliteniszező Melissa Tapper, aki ezzel Ausztrália történetének első olyan sportolója lett, aki mindkét eseményen részt vehet.

A játékos a jobb karjában idegi rendellenességgel született, a paraversenyeken a 10-es sérültségi kategóriában versenyez, s a paralimpiára már korábban kijutott. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) hírlevele szerint a 26 éves Tapper elindult az ausztráliai Bendigóban rendezett óceániai olimpiai selejtezőn, s pénteken itt is kiharcolta a riói kvótát.

“Iszonyatosan ideges voltam a mai meccseim előtt. Annyira boldog és izgatott vagyok. Kifizetődött a kemény munka, az elkötelezettség és a sok támogatás, amit kaptam. Alig hiszem el, hogy része lettem az ausztrál sporttörténelemnek. Rio életre szóló élmény lesz. Az olimpián szeretném a legjobbamat nyújtani, a paralimpiára pedig az aranyéremért megyek” – nyilatkozott a versenyző.

Tapperen kívül honfitársa, Jian Fang Lay is kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, így az ausztrálok csapatban is ott lehetnek majd a sportági viadalon.

– MTI –
hirdetés