Helyi közélet

2012.06.22. 11:35

Csak az utcák locsolása okoz többletköltséget Debrecenben

Debrecen - Ahol nem csőrendszer biztosítja az öntözést, ott sok növény csak esőzéskor jut vízhez.

Debrecen - Ahol nem csőrendszer biztosítja az öntözést, ott sok növény csak esőzéskor jut vízhez.A kánikulai hőség miatt ezen a héten először szerdán délután locsoltatta a város az AKSD kocsijaival a főközlekedési utakat, amit csütörtökön még kétszer megismételtek. Egy ilyen mintegy 23 kilométeres öntözés nettó 93 ezer forintba kerül - tudtuk meg Varga László városfejlesztési főosztályvezetőtől, aki azt is elmondta, városüzemeltetési költségekre összesen 1,6 milliárd forinttal rendelkeznek egész évre, így másra nem futja a legnagyobb hőségben sem. Ugyanakkor nagy segítség a Kuszi Kft.-től, hogy kánikulában a Kossuth téren ingyenesen felállítja az embereket vízpermettel hűsítő sátrát.

Lajtkocsival kevesebbet

Ami a növényzetet illeti, csak a frissen ültetett földlabdás fák, illetve az egynyári virágok lajtkocsis öntözését tudják megoldania az egyéb kommunális feladatokra rendelkezésre álló néhány millió forintos keretből - tájékoztatott a főosztályvezető. Az utóbbi 10-12 évben kialakított területeken - például főtér, Csapó utca - más a helyzet, mert ezeknél csőrendszerrel oldják meg az öntözést.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában