Rio 2016 – A női kardcsapatnak elszállt az esélye a részvételre

Budapest, 2015. október 12., hétfő (MTI) – A tizedik helyen végzett a női kardválogatott a hétvégi caracasi világkupaversenyen, ezzel – a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint – “fikarcnyi, inkább csak elvi esélyét is elveszítette arra, hogy kiharcolja az olimpiai részvételt”.

Ehhez egyébként a korábbi szereplés tükrében bravúrok sorozatára lett volna szükség, de Venezuelában a nyolcaddöntőben 45-36-ra kikapott a Márton Anna, Mikulik Júlia, Várhelyi Anna, Záhonyi Petra négyes a dél-koreaiaktól, így az alsó ágra került.

Egyéniben Márton a legjobb 32 között búcsúzott, Várhelyi Kata pedig a főtábla első fordulójában kapott ki. Az olimpiai részvétel kiharcolására egyéniben elsősorban az idén vb-bronzérmes Mártonnak van esélye.

A férfi kardozók Tbilisziben léptek pástra a hétvégén, de számukra sem termett sok babér. A Londonban olimpiai bajnok, idén Eb-aranyérmes Szilágyi Áron, valamint Iliász Nikolász a legjobb 32-ig jutott, Szatmári András és Gémesi Csanád pedig a 64 között búcsúzott. Mivel Rióban ebben a szakágban nem rendeznek csapatversenyt, csak egyéniben lehet kvótát szerezni. E tekintetben a legkevésbé a közelmúltban edzőt váltott Szilágyi visszafogott teljesítményének lehet negatív következménye, mivel az ő kvótájához – a szövetségi megfogalmazás szerint – “nem férhet kétség”.

Csapatban a magyarok – Decsi Tamás, Gémesi, Iliász, Szatmári összeállításban – nyolcadikak lettek Grúziában.

– MTI –

Címkék: , ,