Rigai csúcs – Orbán Viktor a kínai kormányfővel tárgyalt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Li Ko-csiang kínai kormányfõ találkozója a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó elõtt Rigában 2016. november 5-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Li Ko-csiang kínai kormányfõ találkozója a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó elõtt Rigában 2016. november 5-én. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs
Riga – Orbán Viktor miniszterelnök a kínai kormányfővel tárgyalt Rigában – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek szombaton Rigában.

A Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón részt vevő kormányfő megbeszéléséről beszámolva Havasi Bertalan úgy fogalmazott: “Magyarország és a közép-európai országok elkötelezett, határozott és hangos támogatói a kínai-európai együttműködésnek”.

Európának érdeke a jelenlegi válságos helyzetében, hogy szoros kapcsolatot ápoljon Kínával – hangsúlyozta.

Mint mondta, Magyarország ebben élen jár, mert tavaly térségünkből a magyar export volt a legmagasabb Kínába, ma pedig a Kína-Közép-Európa együttműködés zászlóshajója, a Belgrád-Budapest vasútvonal megvalósítása ügyében történik komoly előrelépés.

– MTI –