Rg ob – Pigniczki Fanni a bajnok

Budapest – Pigniczki Fanni nyerte az egyéni összetett versenyt a ritmikus gimnasztikázók országos bajnokságán, amelyet szombaton rendeztek Törökbálinton.

A magyar szövetség beszámolója szerint a jövő heti, guadalajarai Európa-bajnokságon is induló Pigniczki 68,350 ponttal végzett az élen. A második Kis Alexandra (68,200), a harmadik Váray Míra (63,300) lett.

Pigniczki karikával és buzogánnyal első, szalaggal második, labdával pedig a harmadik helyen zárt. Kis Alexandra labdával és szalaggal arany-, buzogánnyal és karikával ezüstérmet nyert. Váray labdával lett második, míg Juhász Anna három bronzérmet gyűjtött, karikával, buzogánnyal és szalaggal.

A felnőttek csapatversenyét az MTK Budapest nyerte 136,550 ponttal, második az MTK B csapata (126,100), harmadik pedig a KTC Vuelta SE lett (85,650).

A juniorok egyéni összetett versenyében Borda Korinna győzött.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar válogatott vezetőedzője úgy fogalmazott, jól sikerült a verseny, mivel a szezonban az egyik legjobb formájukat hozták a sportolók.

“Még mindig van mit javítani, mint mindig, de összességében elégedett vagyok velük. Az összetett verseny eredménye igazolta az Európa-bajnoki jelölést, ugyanis kedden Pigniczki Fannival utazunk az Európa-bajnokságra. Bízom benne, hogy sikeresen képviseli majd Magyarországot, és megszerzi a kvótát az Európa Játékokra” – tette hozzá.

– MTI –