Rezes nagy napja

A DVSC–AVE Ásványvíz labdarúgócsapata, kiegészülve a Létavértes színeiben játszó fiatalokkal két edzőmérkőzést is vívott szombaton Nyíregyházán.

Supka Attila két csapatra osztotta a keretet: az egyik a másodosztályban érdekelt hazaiakkal, a másik pedig a szintén NB II–es Baktalórántházával mérkőzött.

A Spartacus elleni összecsapáson Sztipánovics révén a nyírségiek jutottak vezetéshez, majd az is nehezítette a hajdúságiak dolgát, hogy Sándor Tamást sérülés miatt le kellett cserélni. Következett egy újabb Spari–gól, de nem adták fel a piros–fehérek, akik Ferenczi két góljával kiegyenlítettek.

A másik találkozón jobban kiütközött a két csapat közti osztálykülönbség. Rezes, a létavértes fiatal tehetsége révén már a hatodik percben vezetéshez jutott a piros-fehér együttes, amely végig mezőnyfölényben futballozott, helyzetek sokaságát dolgozta ki. Rezes ontotta a gólokat, és nagyobb különbségű diadalt is arathatott volna a Loki, ha például Sidibe nem hibáz el egy büntetőt. 

Nyíregyháza Spartacus–DVSC–AVE Ásványvíz 2–2 (1–0).

DVSC: Csernyánszki – Nikolov, Éger, Komlósi, Virágh A. – Mészáros, Virág B., Sándor (Saliga Z.), Dzsudzsák – Ferenczi, Bogdanovics.

Gól: Sztipánovics, Kanta, illetve Ferenczi 2. 

Baktalórántháza–DVSC–AVE Ásványvíz 0–5 (0–2).

Nyíregyháza 200 néző.

DVSC: Tomic – Kiss, Hegedűs, Máté, Szatmári – Dombi, Vukmir (Ludánszki), Madar, Halmosi – Sidibe, Rezes.

Gól: Rezes 4, Madar.

Be.A.