Reváns a mumus otthonában

Lovas (szemben) fogadja a másik két gólszerző, Szabó és Trencsényi gratulációját
Lovas (szemben) fogadja a másik két gólszerző, Szabó és Trencsényi gratulációját - © Fotó: archív
Debrecen – Győzelmével életben tartotta aranyesélyeit a címvédő Berettyóújfalu.

A mumusához, a Veszprém gárdájához látogatott a Mezei-Vill FC a futsalbajnokság rájátszásának hétfői mérkőzésén. A házigazdák büszkélkedhettek azzal a ténnyel, hogy egyetlen csapatként a pontvadászatban oda-vissza legyőzték a bajnoki címvédő berettyóújfaluiakat, azaz nagyszerű lehetőség adódott a revánsra Trencsényiék előtt.

Mindkét alakulat számára fontos volt a találkozó, hiszen az újfaluiak még nem tettek le az aranyérem megszerzéséről, míg a veszprémiek dobogós álmaikat szeretnék valóra váltani, így a felek számára csakis a győzelem elérése lehetett a cél.

Előny a szünetre

Talán a nagy tét nyomta rá bélyegét a meccs elejére, ugyanis feltűnően óvatosan kezdtek a csapatok, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Kőkemény párharcokat láthatott a nagyérdemű, majd szép fokozatosan „feloldódtak” a játékosok, a vendégeknél Trencsényi járt közel a gólszerzéshez, de Tihanyi formáját is ellenőrizték a vendéglátók. A 12. percben is az MVFC hálóőre védett nagyszerűen, s a kontrából Trencsényi bevette a Veszprém kapuját. Nem örülhettek sokáig a vendégek, pár perc elteltével Tatai egyenlített, de a szünetre mégis újfalui előnnyel vonultak a gárdák, mivel Szabó Péter a 19. minutumban eredményes volt (1–2).

Magasfeszültség

A második játékrész elején Revelandot tornáztatták meg a bihariak, ám a 24. percben már ő is tehetetlen volt: Rábl pazar cselei után Lovas talált be a hálóba (1–3). A hazaiak nagy erőket mozgósítottak a szépítésért, ám ez inkább az indulatokban csúcsososodott ki, több alkalommal is állt a játék vita miatt, majd a lelátóra is átcsapott feszültség, egy szurkolót ki kellett vezetni, ami miatt percekig állt a játék.

A közjáték nem zavarta meg az MVFC-t, a 28. percben Rábl ünnepelhetett gólt (1–4). A folytatásban Boromisza és Németh találatával felzárkóztak a bakonyiak (3–4), ám Rábl újabb pazar szólója után Lovas szertefoszlatta az egyenlítési álmokat, s végül Gál beállította a 6–3-as berettyóújfalui győzelmet.

A Mezei-Vill FC pénteken 19.30-tól újra pályára lép, hazai környezetben a Dunaferrt fogadják a Turzó-tanítványok.

HBN


Tények

1. FC Veszprém-Mezei-Vill FC 3–6 (1–2)

Veszprém, 500 néző. V.: Farkas, Futó, Horváth.

1. Futsal Club Veszprém: Reveland – Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Sárdi, Bényi, Németh, Tar, Vas, Boromisza D., Bánfalvi. Edző: Madarász János.

Berettyóújfalu: Tihanyi – Sánta, Dávid, Rábl, Nagy T. Csere: László, Gál, Trencsényi, Lovas, Szabó, Nagy I., Birinyi. Edző: Turzó József.

Gólszerző: Tatai (15.), Boromisza (30.) Németh P. (32.), illetve Lovas 2 (23., 37.), Trencsényi (12.), Szabó P. (20.), Rábl (28.), Gál (38.)


Mesterszemmel

Madarász János: – Az ellenfelünk csapatként győzött le minket. Nálunk nem volt olyan teljesítmény, amely sikerhez vezethetett volna. Megérdemelten nyertek a vendégek.

Turzó József: – Magabiztosan játszottunk, végig a mi akaratunk érvényesült. Volt egy kis holtpontunk ugyan, de összességében megérdemelten győztünk.


Címkék: ,


Sporthírek


hirdetés