Rettegnek a debreceni srác nyilaitól

Akt.:
Balról: Orosz Viktor
Balról: Orosz Viktor - © Fotó: Letizia Sportclub
Debrecen – Franciaországban már jól ismerik a kétszeres világbajnok Orosz Viktor nevét, és bizony a harmadik évben Nimes-ben versenyző magyar íjász esetében nem pusztán frázisként értelmezhető „a magyarok nyilaitól ments meg uram minket!

Az európai íjászsport legnagyobb téli seregszemléjén, a világkupa nimes-i fordulóján az idén minden eddiginél nagyobb létszámú mezőny gyűlt össze, 40 ország 1090 versenyzője mérte össze íjásztudását. Magyarországot 4 íjász képviselte, köztük a debreceni Orosz Viktor.

A 60 lövéses rangsorolóból az első 32 íjász került az egyéni kieséses fordulókba. Viktor 590 körrel a 3. helyen kvalifikálta magát a kieséses versenybe. Első ellenfele a brit Jeram Samual ellen 146 -142 arányú győzelemmel jutott a legjobb 16 közé, ahol a török Tandogan Baris ellen kellett bizonyítania. Tandogan ellen 147- 146 arányú győzelemmel Viktor a legjobb 8 közé lőtte magát. Itt szintén ismerős ellenféllel állt szemben, a szlovén Modic Stast 147-145 arányban sikerült felülmúlnia. A legjobb 4 között a tét a döntőbe jutás volt, az ellenfél az amerikai Hanley Kolby, aki 2. helyen végzett a rangsorolóban. Rendkívül izgalmas mérkőzést vívtak, fej-fej mellett haladva, 148-148-as döntetlen után szétlövés következett, ahol Viktor nem hibázott, egy tökéletes 10-est lőtt. Így bejutott a vasárnapi aranydöntőbe, ahol izgalmas meccset vívott és kisebb technikai problémákkal küzdve a koreai Sung Ho Honggal 145-146-ra végzett és végül ezüstérmet szerzett.

Viktor következő versenye az IFAA teremíjász országos bajnokság lesz februárban, ahol a felnőttek mezőnyében versenyez a debreceni íjász, de lélekben már az Ankarában március 2.-től megrendezésre kerülő teremíjász világbajnokságra készül, ahol a célja 2014-es világbajnoki címének megvédése lesz.

– Letizia Sportclub –
hirdetés