„Rettegett Iván” szintet lép

Akt.:
Nem a három testőr, sokkal inkább az új mándoki szerzemények (balról jobbra): Ivan Szkunzjak, Tott Robert és Pahomov Sándor
Nem a három testőr, sokkal inkább az új mándoki szerzemények (balról jobbra): Ivan Szkunzjak, Tott Robert és Pahomov Sándor - © Fotó: tudósítónktól
Mándok – Szkunzjak korábban NB I.-es csapatok figyelmét is felkeltette, most Mándokon folytatja.


Ivan Szkunzjak néhány éve az egyik legrettegettebb csatár volt. Az ukrán csatár anno tiszabecsi színekben ontotta a gólokat, megfordult Kisvárdán, sőt, élvonalbeli futballcsapatok is lecsaptak volna rá. A harminchárom esztendős játékos az elmúlt időszakban „megbújt” a megye kettőben, jelesül 2013 óta a Kölcse kötelékéhez tartozott. Az őszi idényben kilenc „dugót” rámolt be a Kelet-Magyarország csoportban érdekelt együttes színeiben – itt le is ragadt. Nem lesz ugyanis folytatás, a támadó felsőbb osztályba lépett, a Mándokot erősíti a tavaszi folytatásban.

A megyei „élvonalban” szereplő egyesület nem csupán Szkunzjakot szólította el Kölcséből, vele tart Tott Róbert is. A védő nem is oly rég még a bajnoki rivális Tuzsért oszlopos tagjának számított, ahol együtt dolgozott Dancs Bélával, a Mándok jelenlegi edzőjével. Az ukrán-magyar kettős állampolgársággal bíró Pahomov Sándor szintén a Dancs-legénységhez szegődött: a változatosság kedvéért négy éve még a középpályás is a Tuzsért segítette, majd a tengerentúlon vállalt munkát. A negyedik régi-új szerzemény Győri József, aki néhány hónapos mezőladányi kitérőt követően tért vissza a negyedik helyen állomásozó Dancs-legénységhez.

Ami a távozókat illeti, nos a két ukrán labdarúgó, Vitalij Tracsuk és Viktor Rjasko hazatért, Csáki Péter pedig az NB III-as Cigánd szakmai stábjában kapott feladatot. Konkrétan a huszonhárom éves futballista az aktív játék helyett gyúróként dolgozik tovább a borsodi egyletnél.

KM-KTSporthírek