Repeszdarabbal a homlokában jött a világra egy kisbaba a háborús Szíriában

Repeszdarabbal a homlokában jött a világra egy kisbaba a háborús Szíriában
© Fotó: cnn.com
Aleppó, 2015. szeptember 25., péntek (MTI) – Repeszdarabbal a homlokában jött a világra egy kisbaba a háború dúlta Aleppó szíriai városban. A találat még anyja méhében érte, aki három másik gyermekével együtt sérült meg egy légitámadás során.

A CNN beszámolója szerint a szíriai család tagjai vélhetően a kormányerők bombázása során sebesültek meg szeptember 18-án, amikor a város lakónegyedében sok otthon dőlt romba. A kilenc hónapos várandós anyát, Amirát számos sérüléssel szállították egy aleppói kórházba könnyebben sérült három gyermekével együtt.

A várandós asszony hasán is vérző seb volt, ezért azonnal császármetszést hajtottak végre rajta az orvosok. Megdöbbenésükre az újszülött bal szeme fölött a homlokába fúródva egy repeszdarabot találtak. A repeszdarabot eltávolították, és az Amelnek, vagyis Reménynek elnevezett kisbaba a jelentés szerint már jól van.

“Nem tudjuk, hogy a kislány mentette meg anyját a repesztől vagy az anya mentette meg a kisbabát, de az világos, hogy a sátáni rezsim mindkettejüket megpróbálta megölni” – mondta egy orvos a CNN-nek.

“Még meg sem született, de már célpont lett. Ilyen időket élünk. Remélem, jobb jövő vár rá” – nyilatkozta Mohammed Tabbaa, a kislányt megoperáló sebészcsoport egy tagja.

A CNN szerint Amel története tragikusan illusztrálja a háború sok tízezernyi áldozatának sorsát, amely milliókat késztet menekülésre. Miközben az európai vezetők azzal foglalkoznak, hogy a beáramló bevándorlók és menekültek átlépik a határaikat,

Amel története magyarázattal szolgál arra, hogy miért zajlik ez a tömeges migráció – fűzte hozzá a hírportál.

– MTI –