Repülőgép csapódott egy texasi épületbe

Repülőgép csapódott egy texasi épületbe
A texasi Austin egyik épületébe csapódott kisgépével egy férfi csütörtökön.

Az épületben van a szövetségi adóhivatal egyik kirendeltsége. A hatóságok szerint a pilóta szándékosan vezette gépét az épületnek.

A rendőrség közlése szerint a férfi előzőleg felgyújtotta a házát. A bejelentés szerint két vadászgép szállt fel egy közeli reptérről a becsapódás után. A hatóságok szerint nem valószínű, hogy a férfi tette kapcsolatba hozható lenne a terrorizmussal. A CNN azt közölte, hogy a férfi neve Joseph Andrew Stack, és a helyi idő szerint délelőtt tíz körül vezette gépét az épületnek.

A becsapódó gép felrobbant, és emiatt szemtanúk szerint sokan kiugrottak az ablakokból. A szövetségi belbiztonsági minisztérium szóvivője, Matthew Chandler szerint egyelőre nincs annak jele, hogy a terrortámadás történt volna. Az eddigi hírek szerint két embert vittek kórházba, és egy embert keresnek még. Azt nem tudni még, hogy mi történt a pilótával: él-e még vagy meghalt. A tűzoltók azt közölték, hogy mindenkit biztonságban kimenekítettek az épületből, miközben már nagy erőkkel folyt a becsapódás, illetve a robbanás utáni tűz oltása.

A hatóságok bejelentése szerint az Észak-Amerikai Légvédelmi parancsnokság (NORAD) két F-16-os harci gépet indított el a houstoni Ellington Field repteréről, hogy átvegyék az ellenőrzést a légtér felett, és csapást mérjenek az esetleges további támadókra. A NORAD szóvivője, Jamie Graybeal “az ilyen jellegű incidensekkor szokásos elővigyázatossági intézkedésnek” nevezte a két harci gép riasztását.

“Olyan volt, mintha földrengés történt volna.”- mesélte egy nő a szomszédos épületből. A Cynthia nevű nő szerint látta, amint a második emeleti ablakokból másznak ki az emberek, és a párkányba kapaszkodva segítségért kiabálnak. Szerencsére egy üvegező cég teherautója a közelben volt, így a kocsi létrájáról le tudtak mászni a bajba jutottak. Egy másik szemtanú, bizonyos Mike azt mesélte, hogy látta a közeledő gépet, és feltűnt neki, hogy mennyire alacsonyan repül. “Nem gondoltam, hogy van egy reptér a közelben, inkább azt jár a fejemben, hogy mennyire furcsa ez az egész, aztán a gép becsapódott az épületbe.”- mondta a férfi a CNN-nek.

Címkék: ,