Rentka László túl a 100. bajnoki címen is

Rentka László a legeredményesebb férfi versenyző díját Jakabos Zsuzsannától vehette át.
Rentka László a legeredményesebb férfi versenyző díját Jakabos Zsuzsannától vehette át. - © Fotó: Rentka László
Győr, Debrecen – A Debreceni Szenior Úszó Klub 12 fős csapata számos jó eredményt ért el a tavaly decemberben átadott, korszerű győri uszodában megrendezett rövidpályás országos bajnokságon. Hét országos csúcsot úsztak a hazaiak.

Rentka László 12 versenyszámban győzött, és ezekkel a győzelmekkel együtt a húsz éves szenior pályafutása alatt megszerzett bajnoki címeinek száma meghaladja a 100-at! (A debreceni klubból Krasznai Róbert, az egész hazai mezőnyből még két versenyző büszkélkedhet csak 100-on felüli egyéni szenior bajnoki címmel.) A 12 győri bajnoki cím közül négyhez új országos csúcs is tartozott. Rentka László a verseny legeredményesebb férfi versenyzőjének járó különdíjat Jakabos Zsuzsannától vehette át.

A debreceni úszócsapat. Fotó: Rentka László ©

Győrben a többi csapattag is kitett magáért: a 75 éves Krasznai Róbert világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok szenior úszó négy bajnokságot nyert, ebből hármat országos csúccsal. Nagy Erzsébet Éva, a debreceniek fiatal világ- és Európa-bajnoka sérülten versenyezve is két országos bajnoki győzelmet ért el, Demkóné Balla Sarolta és Cseri Piroska hármat-hármat, Bitskey István kettőt, Törös Lajos egyet. A többi csapattag is legalább egyszer dobogóra állhatott.

Az egyesületek közötti 2015. évi összetett csapatversenyben a debreceni szeniorok jelenleg négy forduló után a második helyen állnak.

– Rentka László –
hirdetés