Rentka László tarolt Tótkomlóson

Rentka László tarolt Tótkomlóson
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Tótkomlós – Tizedik alkalommal rendezték meg a tótkomlósi Rózsa Fürdőben a helyi klub hagyományos úszóversenyét, amelyen a Debreceni Szenior Úszó Klub öt versenyzője is indult.

A medence méretéből adódóan 33 1/3 m-es számokban és a 133 1/3 m-es vegyes úszásban lehetett rajthoz állni. Rentka László öt alkalommal, azaz valamennyi versenyszámban győzött korcsoportjában. Legoza Éva, a versenyzéshez évtizedes kihagyás után visszatért egykori ijúsági bajnok négyszer ért el dobogós helyezést. A 35-40 km-es medencei úszásokhoz szokott Takácsné Kancsár Katalin, aki Nagykállóról igazolt a debreceni klubhoz, két rövid távú számban végzett az első háromban.

A négy női csapattag (Rozsos Ferencné, Égerházi Anikó, Legoza Éva, Takácsné Kancsár Katalin) a vegyes váltóban bronzérmes lett. Valamennyi versenyzőnek a tizenötszörös magyar bajnok Zubor Attila, a verseny díszvendége adta át az érmeket, akinek úszását is megcsodálhattuk a helyi csapat váltójának befutó embereként.

A debreceniek legközelebb az abádszalóki Tisza-tó úszóversenyen és a három napos gyulai nemzetközi versenyen állnak rajthoz.

Címkék: ,