Rengeteg hulladék, folyamatos szállítás

Felsőzsolcai olvasónk arra hívták fel a figyelmünket, hogy nem tudnak mit kezdeni a felgyülemlett temérdek szeméttel, és attól tartanak, hogy az árvíz után a hulladékban elszaporodó legyek, rágcsálók okoznak majd gondot a településnek.

Az ürítetlen szemetes edények ráadásul a guberálókat is odavonzzák, akik kiszórják az összegyűjtött hulladékot.

Vincze Anikó, az AVE Miskolc Kft. értékesítési vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hulladékgazdálkodó cég Felsőzsolcát kiemelt övezetként kezeli. Cégük mindent elkövet, hogy a megszokott rend helyreálljon, mint ahogy azt a felsőzsolcai lakosok is tapasztalhatták több jármű szállítja a hulladékot, mint ahogyan azt a közszolgáltatási szerződés előírja.
A normál gyűjtést a cég maradéktalanul elvégezte, a  kukaedények mellé kihelyezett rengeteg többlethulladék miatt a múlt hétvégén 10 autó dolgozott. Az Önkormányzattal kötött megállapodás alapján a dolgozóknak ki van adva, Felsőzsolcán minden szemetet össze kell szedni, így ezen a héten (szombaton és vasárnap is ) valamint a jövő héten legalább öt kocsi dolgozik naponta. A kialakult helyzetben a szolgáltató is kéri a lakosság megértését és türelmét.
ÉM-SZP