Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.12. 08:34

Olvasói levél: Éves elszámolások idején

<p>A februári villany és a júliusi gáz éves fogyasztás-elszámolásnál emberek százai állnak libasorban és szidják a számlázókat, de még a Kormányt is, a túlszámlázások miatt. A levélíró szerint egyszerűbbé kellene tenni a számlákat.</p>

Sajnos már több éve szemtanúi és szenvedő alanyai vagyunk ennek a lesújtó látványnak. Nem csak a romlott órát kell figyelni, hanem a víz, a gáz és a villany túlszámlázását is, mivel itt a teljes lakosság vevő, és csekélynek tűnő túlszámlázással is milliárdokról lehet szó. A lakosság érdekében az alábbiakat kérem, javaslom, főleg az illetékes minisztériumok figyelmébe.

Számlát csak a hónap elseje és az utolsó napja közötti időszakra lehessen kiállítani.A számla egyszerű legyen – csak a köbmétert vagy a kilowattórát tartalmazza – a mellékzöngéket építsék be a köbméterbe, mint sót a levesbe.

Az árváltozást pontos adatokra építsék. A havi pontos mérőállás-nyilvántartás szigorúan a szolgáltató kötelessége legyen. A bizalom alapjául a mérőállás szerepeljen a befizetési csekken.

A túlszámlázó felhasználót-szolgáltatót a bíróság a legszigorúbban vonja felelősségre, és a szolgáltató a lakosságtól túlszámlázva beszedett pénzt háromszorosan fizesse vissza a károsultnak. Meggyőződésem, hogy javaslatom a demokrácia erősítését szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!