Rengeteg a szabálytalan gyalogos a Piac-Szent Anna kereszteződésben

Rengeteg a szabálytalan gyalogos a Piac-Szent Anna kereszteződésben
© Fotó: police.hu
Debrecen – Debrecen belvárosában két kijelölt gyalogos-átkelőhelynél tartott fokozott ellenőrzést a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Az akció célja a balesetek megelőzése volt.

Debrecenben, a Piac és Szent Anna utcák kereszteződésében a rendőrök 2016. június 23-án ellenőrzést tartottak. A rendőrkapitányság járőreinek tapasztalata szerint az adott helyen a gyalogosok nem a közelben található kijelölt átkelőhelyeket használják, hanem szabálytalanul, az úttesten mennek át, például a villamosmegállóból a járdára, amely balesetveszélyes helyzeteket teremthet.

Az akcióval a rendőrség célja a balesetek megelőzése volt, ezért a rendőrjárőrök felhívták a figyelmét a gyalogosoknak, hogy a KRESZ szabályait betartva, a kijelölt gyalogosátkelő-helyeken közlekedjenek. A rendőrök igazoltatták a kerékpárosokat is, amely során ellenőrizték a bicikli kötelező tartozékainak meglétét.

A Piac és Szent Anna utcák kereszteződésében a továbbiakban is lesznek ellenőrzések, a debreceni rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –