Félholtra verte a másfél éves kislányt az agresszív nevelőapa

Akt.:
Debrecen – A rács mögé küldött férfi rákapott a kisgyermek ütlegelésére.

Tizennyolc, bántalmazás okozta sérülés nyomát találták a debreceni Gyermekklinika orvosai azon az akkor 17 hónapos kislányon, akit 2013 augusztusában vitt be egy hajdúszoboszlói pár; a gyereken, akinek a koponyacsontja és a nyakszirtcsontja is eltört, életmentő műtétet hajtottak végre.

Mint a későbbi büntetőeljárás során kiderült, a gyereket a nevelőapja – akivel az anya csak néhány hónappal korábban ismerkedett össze – többször is megverte az alatt a néhány hét alatt, amit egy háztartásban töltöttek a férfi szüleinél lakva. Bár az asszony rájött, hogy élettársa bántalmazza a kislányát, miközben azt hazudja, hogy a kicsi elesve szerzi zúzódásait, nem akadályozta meg a gyerek ütlegelését. Ezért a Debreceni Ítélőtábla – mint első oldalunkon írjuk – mindkettőjüket elmarasztalta és megbüntette. A gyermeket e verések során maradandó fizikai sérülések is érték. Mielőtt K. Gáborhoz költözött, az asszony több anya- és krí­zisotthont is megjárt a kicsivel.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter
További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés