Rendszeresen sikkasztott munkahelyén a szoboszlói férfi

Akt.:
Rendszeresen sikkasztott munkahelyén a szoboszlói férfi
© Illusztráció: napi.hu
Hajdúszoboszló – Majdnem hétszázezres kárt okozott, ami nem is térült meg. Vádat emeltek ellene.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat ellene a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A hajdúszoboszlói férfi az egyik pénzügyi tevékenységet végző gazdasági társaság alkalmazottja volt. Feladatkörébe tartozott a munkáltatója által folyósított összegek kapcsán a kölcsönt igénylő ügyfelek heti rendszerességgel történő felkeresése és az esedékes törlesztőrészletek beszedése a munkáltatónál rendszeresített dokumentumok használatával.

A vádlottnak munkaköri kötelezettsége volt az is, hogy az ügyfelektől beszedett törlesztőrészleteket heti rendszerességgel befizesse a munkáltató számlájára.

A hajdúszoboszlói férfi annak ellenére, hogy tudta a feladatellátáshoz tartozó kötelezettségeit, 2016. július 4. és szeptember 12. között a Hajdúnánáson 30 ügyféltől, különböző időpontokban átvett pénzösszegeket rendszeres haszonszerzésre törekedve elsikkasztotta, majd a saját céljaira használta fel.

A vádlott cselekményével 688.840 forint kárt okozott a munkáltatójának, ami nem térült meg.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban felfüggesztett börtön- valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.


Illusztráció: Pixabay
Debrecen - Az arcán találta el a 9 hónapos csecsemőt, vádat emeltek a debreceni férfi ellen. A vádlott, élettársa és 9 hónapos közös gyermekük együtt éltek Debrecenben. A ház egyik szobájában külön ágyon aludt a vádlott és egy másik ágyon az élettársa a néhány hónapos gyermekkel. 2017. február...