Rendszámmal próbált trükközni a nánási sofőr

Rendszámmal próbált trükközni a nánási sofőr
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök bíróság elé állítást javasolnak azzal a férfival szemben, aki gépkocsiján egy másik személygépkocsi rendszámát használta.

A hajdúnánási rendőrök június 5-én 10 óra körül a Bocskai utcán megállítottak egy autót, amelynek sofőrjét igazoltatták. Az egyenruhások ellenőrizték a járművet is, és megállapították, hogy annak alvázszáma nem egyezik a forgalmi engedélybe bejegyzett adattal. A rendőrök előállították a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint úgy vezette a Volkswagent, hogy arra egy másik, azonos típusú személygépkocsi rendszámát rakta fel.

A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a gépkocsit külföldön vette, műszaki vizsgával nem rendelkezik, és nincs érvényes magyar hatósági jelzése sem. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a 39 éves helyi lakossal szemben a napokban bíróság elé állítási javaslattal befejezte az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügy iratait megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés