Rendőrvadászat folyik Oroszországban

Két közlekedési rendőr meghalt, további kettő súlyos sérüléseket szenvedett az elmúlt napokban oroszországi rendőrposztok elleni fegyveres támadásokban – adta hírül vasárnapra virradóra az ukrán Korrespondent hírportál.

Az egyik fegyveres támadás Novgorod megyében történt, ahol szombatra virradó éjjel nyitottak tüzet egy országúti rendőrposztra ismeretlenek. A tűzharcban két rendőr súlyos sérüléseket szenvedett. A támadók által használt fegyverek típusáról eddig nem adott tájékoztatást az orosz belügyi tárca.

A meggyilkolt rendőr gépfegyverét is megkaparintották

Hasonló fegyveres merénylet történt szombat hajnalban a Permet és Jekatyerinburgot összekötő országúton. A Permi Kormányzóság területén lévő rendőrposzt elleni támadásban egy rendőr életét vesztette. A támadók felrobbantották a járőrkocsit is, sőt – egyelőre meg nem erősített hírek szerint – a meggyilkolt rendőr gépfegyverét is megkaparintották. A támadókra a helyi rendőrparancsnokság 5 millió rubel (csaknem 37 millió forint) összegű vérdíjat tűzött ki.

Egy további merénylet pedig a Kaukázus-vidéki Nalcsikban történt szombat este, ahol fegyveres egy forgalomirányító rendőrt a járókelők szeme láttára lőttek agyon.

FH