Rendőrségi vonalra küldött SMS-ben kínált fegyvereket eladásra egy nő

Budapest, 2012. július 10., kedd (MTI) – Fegyvert és lőszereket kínált eladásra a rendőrség siketek számára fenntartott SMS-vonalára küldött üzenetekben egy 24 éves nő – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden az MTI-vel.

 

A BRFK tájékoztatása szerint az eladó múlt péntek éjjel küldött több üzenetet is az általa kínált áruról, ezért a rendőrök találkozót beszéltek meg vele. A találkozóhelyen, a ferencvárosi Üllői úton igazoltatták a nőt, és ruházatának átvizsgálásakor egy élesnek látszó maroklőfegyvert és ahhoz tartozó, ugyancsak élesnek látszó lőszereket találtak, ezért előállították őt a IX. kerületi kapitányságra.

A nő vallomása alapján a nyomozók eljutottak egy 49 éves halásztelki férfihoz, és az irodájában egy engedély nélkül tartott, élesnek látszó lőfegyvert, valamint nagyobb mennyiségű, szintén engedély nélküli, élesnek látszó lőszereket találtak és foglaltak le – áll a közleményben.

Hozzátették: a kerületi kapitányság lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a nő és a férfi ellen; a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

 

 

bla \ bám \ blz

 

MTI

Címkék: