Rendőrségi kisfilmek a buszokon

Kecskemét aktuális bűnügyi helyzetét, a legjellemzőbb bűncselekmények elleni védekezéseket, rendőrségi felhívásokat és körözéseket is láthatnak az utasok.

A kecskeméti rendőrök kedvezményesen jutottak a reklámidőhöz, így óránként többször is láthatják az utasok az aktuális információkat és kisfilmeket. Az 50 helyi járatú buszra felszerelt monitorokat naponta 70 ezer ember láthatja.

A kecskeméti helyi járatú buszokon elhelyezett monitorokon korábban csak reklámfilmeket sugároztak az unatkozó utasoknak, de pár napja már a rendőrségi témák is megjelentek.

Madarai Róbert alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója a Független Hírügynökségnek elmondta: alapvetően az aktuális bűnügyi helyzetnek, illetve a szezonnak megfelelően felhívásokat, kisfilmeket teszik közzé, és igyekszenek mindig frissen és naprakészen jelen lenni a monitorokon.

A rendőrök szerint, így hatékonyabb lehet a bűnmegelőzés. A kecskeméti buszokat ugyanis naponta 70 ezren használják. A rendőrség évek óta készít bűnmegelőzési kisfilmeket, de eddig főként csak iskolákban és nagyobb rendezvényeken tudták levetíteni őket. Mostantól megsokszorozódhat a nézők száma, és kevesebb lehet a bűncselekmény.