Rendőrségi hírösszefoglaló Hajdú-Bihar megyéből

Rendőrségi hírösszefoglaló Hajdú-Bihar megyéből
A Hajdúböszörményi Városi Bíróság 2013. január 18-án 10-10 nap elzárással sújtotta azt a két férfit, akik még 2013. január 17-én a délutáni órákban Polgáron egy hétvégi ház udvaráról vascsöveket loptak el.

A két (44 és 38 éves) helyi tolvajt a polgári rendőrök elfogták, majd tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették őket.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek a rendőrök azzal a 39 éves hajdúnánási férfivel szemben, aki 2013. január 17-én az esti órákban Hajdúnánáson egy sörözőben elfogyasztotta egy ott tartózkodó másik vendég italát, majd trágár kifejezésekkel illette őt. A „szomjas” garázdát a járőrök elfogták és a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállították, ahol meghallgatása után szabálysértési őrizetbe vették.

A Hajdúböszörményi Városi Bíróság 2013. január 18-án a férfit figyelmeztetésben részesítette.

 

Volt élettársa hajdúdorogi ingatlanára engedély nélkül ment be egy 52 éves nő, majd az ott lévő családi ház bejárati ajtajának üvegét, valamint egy ablak üvegét is betörte. A helyszínre érkező járőrök a hajdúdorogi nőt elfogták és előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol magánlaksértés és rongálás szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd őrizetbe vették. A nővel szemben a Hajdúböszörményi Városi Bíróság 2013. január 18-án pénzbüntetést szabott ki.

Rövid időn belül elfogták azt a két betörőt a debreceni járőrök, akik 2013. január 18-án a délutáni órákban Debrecenben egy családi házba betörtek, majd az ingatlanban található ékszereket és a műszaki cikkeket összekészítették maguknak, amikor megzavarták őket. A két tolvaj ekkor a műszaki eszközöket hátrahagyva, több százezer forint értékű ékszerekkel elmenekült a házból. Sokáig azonban nem birtokolhatták az eltulajdonított tárgyakat, mert a helyszín közelében a rendőrök elfogták, majd előállították őket a kapitányságra.

A 23 és 30 éves betörőket a nyomozók lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A debreceni járőrök 2013. január 18-án éjszaka, két körözés alatt álló férfit is elfogtak, akik ellen a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki korábban elfogatóparancsot.

 

A 33 és 21 éves debreceni férfit a rendőrök a kapitányságra előállították, majd őrizetbe vették őket.

Debrecen egyik nagyáruházából édességet lopott 2013. január 18-án az a 27 éves helyi férfi, akit az üzlet biztonsági őrei tetten értek, majd erről értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök az édesség tolvajt elfogták és előállították a kapitányságra, ahol meghallgatása után őrizetbe vették. Ellene tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Folyamatban lévő büntető ügyben 2013. január 18-án hajnalban őrizetbe vettek a püspökladányi rendőrök egy helyi férfit.

 

A 43 éves férfi 2013. január 17-én Püspökladányban egy ingatlan területéről kerékpárt, szivattyút és baromfikat lopott el. Az elfogott tolvajt a rendőrök lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ellene tovább folytatódik a nyomozás.

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

A megye határátkelőhelyein várakozás nem alakult ki.

 

 

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság