Rendőrségi előadás az iskolásoknak

Rendőrségi előadás az iskolásoknak
© Fotó: police.hu
Debrecen – A hajdú-bihari rendőrök bűnmegelőzési előadást tartottak a debreceni Benedek Elek Általános Iskolában.

A debreceni Benedek Elek Általános Iskola felső tagozatos diákjai 2016. április 21-én bűnmegelőzési előadásokon vettek részt.

Bak István c. r. alezredes a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa négy előadást tartott a tanulóknak az ifjúkori bűnözésről, a leggyakoribb bűncselekményekről, valamint az áldozattá- és a bűnelkövetővé válás megelőzési lehetőségeiről. Az előadó tájékoztatta továbbá a diákokat a kábítószerek és a bűnözés összefüggéseiről és büntetőjogi szabályozásáról.

Az interaktív előadás során a tanulóknak lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, továbbá megismerhették a különböző szituációkban tanúsítandó magatartásformákat is.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek súlyos sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 13 személyt fogott el, akik közül 9 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.