Rendőrség az KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület börzéjén Debrecenben

Rendőrség az KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület börzéjén Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 2015. október 13-án az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban rendezett börzét debreceni középiskolások részére, amelyen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa is részt vett.


A rendezvényen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes bűnmegelőzési osztályvezető képviselte. Az alezredes tájékoztatta a diákokat a fiatalkori bűnözés megyei helyzetéről és a leggyakrabban előforduló jogsértések jellemzőiről, valamint azok bekövetkezését elősegítő okokról és körülményekről. Kiemelte, hogy az esetek megvalósulásának helyszíne sok esetben az iskola és annak közvetlen környezete.

A középiskolai nappali képzésben résztvevő tanulók 2016. január 1-jét követően 50 óra közösségi szolgálat igazolását követően kaphatják meg érettségi bizonyítványukat. A közösségi szolgálat olyan tevékenységeket jelent, amelyek a helyi közösség javát szolgálják és az iskolában, annak közvetlen környezetében vagy a tanuló lakóhelyén valósulnak meg.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A diákok közösségi szolgálatukat a közbiztonság fenntartása és javítása érdekében is teljesíthetik a polgárőrség vagy a rendőrség irányításával.

A szakember arra kérte a hallgatóságot, hogy közösségi munkájukkal és személyes példamutatásukkal is segítsék elő, hogy kevesebb fiatalkorú váljon bűnelkövetővé vagy bűncselekmény áldozatává.

– police.hu –