Rendőrség által vizsgált cégek a Főtávnál is – Index

Jelenleg is a Főtávnak dolgozik az a Cemi kft, amelynek BKV-s szerződéseivel kapcsolatban jelenleg is nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Főtáv foglalkoztatja ugyanakkor a Polgár & Bebők ügyvédi irodát is, amellyel a főpolgármesteri hivatal tavaly decemberben szerződést bontott, miután az Index megírta, hogy a Budapest Airportnál és a BKV-nál felderített vesztegetésben érintett. A cég és az iroda az elmúlt három évben több mint 250 millió forintot kapott a Főtávtól.

A Cemi Kft-vel 2007-ben kötöttek szerződést a Főtáv átvilágítására valamint hatékonyságnövelő folyamatok kidolgozására, a megbízás idén május 31-ig van érvényben. A Főtáv három év alatt összesen 190,5 millió forintot fizetett ki a tanácsadónak, állításuk szerint a szerződésnek köszönhetően ez idő alatt több mint 4 milliárd forintot takarítottak meg.

A Főtáv szerint a céget úgy választották ki, hogy a távfűtő művek vezetése előzetesen tájékozódott a piacon a tanácsadó cégekről, amelyek közül szakembereinek szakmai tudása és nemzetközi és hazai tapasztalata, valamint rendkívül meggyőző referenciái emelték ki a Cemi Kft.-t.

A Polgár & Bebők ügyvédi irodával a napi munkával nem összefüggő, általános cégjogi tanácsadásra szerződött a Főtáv. Az iroda 2007-2008-2009-ben összesen bruttó 65,5 millió forintot vett fel a távhőszolgáltatótól. Az Index úgy tudja, a velük való munka olyan területeket érintett, mint például a Budapesti Erőmű szerződésének újratárgyalása, az új, kedvezményeket biztosító szerződés előkészítése, illetve a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel közösen létrehozott, a Hulladékhasznosító Műbe telepített gőzturbina körüli jogi megállapodások kezelése – olvasható az index.hu-n.

– Független Hírügynökség –