Rendőrökkel egyeztettek a nánási horgászok

Rendőrökkel egyeztettek a nánási horgászok
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás – A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársainak április 11-én tartott tájékoztató jellegű szakmai előadást Cserepes Norbert Ernő, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke és Csengeri Imre szervezési és kommunikációs munkatársa a halászati ellenőrzések gyakorlati végrehajtásáról.

Az előadók részletesen kitértek a horgászat rendjére, a szabad vizeken történő halfogás szabályaira, a horgászokkal szembeni intézkedések lefolytatására, a halfogásra jogosító iratok ellenőrzésére és a különféle engedély nélküli, illetve nem megengedett módon, eszközökkel történő horgászat felismerésére és az ilyen személyekkel történő jogszerű-, valamint szakszerű intézkedések lefolytatására.

A szakmai ismereteket kölcsönös átadása érdekében az előadást követően Csősz Krisztián r. alezredessel, a rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetőjével egyeztettek az előadók annak érdekében, hogy a megyei halőrök és a helyi rendőrök által közösen tervezett ellenőrzések végrehajtása minél gyakoribb és eredményesebb legyen.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –