Rendőrök szóltak bele az Ótemető utcai drogbizniszbe

Akt.:
Rendőrök szóltak bele az Ótemető utcai drogbizniszbe
© Fotók: police.hu
Debrecen – A hajdú-bihari nyomozók összesen négy debreceni férfit vettek őrizetbe.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói március 16-án 14 óra 40 perc körül tetten értek egy férfit, amint Debrecenben, az Ótemető utcán kábítószert vásárolt egy másik férfitől. A nyomozók a két fiatalembert elfogták és előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol ruházatuk átvizsgálása során a 31 éves N. József hátizsákjában, egy műanyagdobozban körülbelül 200 gramm kábítószergyanús növényi származékot, míg a 28 éves K. Balázs hátitáskájában egy ugyanolyan üres dobozt találtak és foglaltak le.

A helyi lakosokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A rendőrök a náluk tartott házkutatás során 18 darab kábítószergyanús tablettát, körülbelül 50 gramm kábítószergyanús növényi származékot, valamint 50 darab kábítószergyanús növényi magot foglaltak le.A rendőrök további adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, aminek eredményeként 2016. március 17-én reggel a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály és a Felderítő Osztály munkatársai debreceni otthonaikban elfogták a 36 éves H. Andrást és 25 éves G. Imrét, akiknél házkutatás során a nyomozók körülbelül 50 gramm marihuánát és a kábítószer terjesztéséhez használt eszközöket és dolgokat foglaltak le.


d11

Fotó: police.hu | Kattintásra galéria nyílik!


Az ügyben kirendelt vegyész szakértő szakvéleménye szerint az N. Józseftől lefoglalt közel 200 gramm kábítószergyanús növényi anyag kábítószernek minősül.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság N. Józseffel, K. Balázzsal és G. Imrével szemben kábítószer terjesztés bűntett, H. András ellen pedig kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés