Rendőrök szerveztek programokat a gyerekeknek

Rendőrök szerveztek programokat a gyerekeknek
© Fotó: police.hu
Monostorpályi – Monostorpályiban tartottak előadásokat és bemutatókat a Hosszúpályi Rendőrőrs munkatársai az iskolásoknak.

A Hosszúpályi Rendőrőrs munkatársai 2016. május 4-én a monostorpályi általános iskolában közel 160 diák részére tartottak bűnmegelőzéssel, közlekedéssel kapcsolatos oktatást és különböző bemutatókat.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Az igazgatónő kérte fel a helyi rendőröket, hogy szervezzenek programokat a gyerekeknek az iskola napján. A rendezvényen Pálfi Lajos r. főtörzszászlós, konyári körzeti megbízott és Lukács Péter, a Hajdú Speciális Kutató-mentő Egyesület vezetője bemutatták kutyáikat a diákoknak. A tanulók megismerkedhettek a mentőkutya és szolgálati eb bomba- és kábítószer-kereséssel kapcsolatos tudásával.

A rendőrök megmutatták az általuk használt felszereléseket is, valamint a gyerekek beülhettek a rendőrautóba, kipróbálhatták annak technikai felszereléseit, majd felülhettek a rendőrségi motorkerékpárra is.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Szűcs Gyula r. törzszászlós, monostorpályi körzeti megbízott, a helyi iskola rendőr, az alapvető bűnmegelőzési és közlekedési ismertekre tanította meg a diákokat.

A nap zárásaként a játékos feladatokat jól teljesítő gyerekek között a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közeledésrendészeti Osztálya által felajánlott ajándékokat osztottak szét az egyenruhások.

– police.hu –
hirdetés