Rendőrök mentették őket a szurkolók elől

Stenczel István (balról) és Pecze István
Stenczel István (balról) és Pecze István - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Száznégy éves sípos „házasságuk” alatt megyei elnökök is voltak.

A napokban találkozott két egykori labdarúgó-játékvezető. Együttesen huszonhét esztendeig vezették a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bizottságot, a műfajt pedig „csak” száznégy éve szolgálják. A legnépszerűbb sportág közismert helyi alakjai a hőskorban felejthetetlen események főszereplői voltak és mindig dől belőlük a szó, ha mesélniük kell.

Hevesben és Szabolcsban

– Egyszer Hatvanban vezettem NB III-as találkozót – büszkélkedett Stenczel István. – Hevesi asszisztenseim voltak, egyikük elfelejtett inteni, én pedig a vendég miskolci csapatnak megadtam a lesgólt. Felforrt a lelátón a hangulat, a meccs után pedig majdnem megöltek. Talán még most is a magamra zárt öltözőben csücsülnék, de kimenekítettek a rendőrök, akik motoros kísérettel szállítottak a város határáig.

– Én sem jártam sokkal jobban a Nyíregyháza–Eger összecsapás után – vette át a szót Pecze István. – A partjelzőimet összerugdosták, engem pedig a karhatalom vitt a vasútállomásra. Annak érdekében, hogy ne találjanak meg a feldühödött szurkolók, persze nem a személyvonat fülkéjében foglaltam helyet, hanem a mellékhelyiségben.

ÉM-KT