Rendőrök, akikkel egyetlen bűnöző sem mer ujjat húzni

Lukács Krisztián átengedte a bajnoki címet, ezért Fair-Play-díjat kapott
Lukács Krisztián átengedte a bajnoki címet, ezért Fair-Play-díjat kapott - © Fotó: Matey István
Hajdúszoboszló – A Dabason dolgozó Bíró Sándor lett 2015-ben a legerősebb rendőr.

Ismét az ország legerősebb rendőrét keresték kedden a hajdúszoboszlói strand melletti körszínpadnál. A megmérettetésre nyolcan jelentkeztek, akik közül végül hatan szálltak versenybe.

A viking nyomás

A résztvevők négy számban mérték össze tudásukat. Elsőre, az úgynevezett, viking nyomás volt terítéken, s már ekkor látszott, ki az a két ember, akik között el fog dőlni az első hely sorsa: egyedül a dabasi kapitányságon dolgozó ifjú titán, Bíró Sándor, illetve a címvédő, rutinos, hatszoros bajnok Lukács Krisztián vállalkozott a lehető legnagyobb súly (215 kilogramm) minél többszöri kinyomásával. Ez végül utóbbinak sikerült eggyel többször, vagyis tizenegyszer. – Te jó Isten! – adott hangot megdöbbenésének az egyik néző a teljesítményt látva.

Lengő súly

Másodjára lengő súlyt kellett cipelnie a versenyzőknek, lehetőleg minél gyorsabban. A feladatot nem sikerült mindenkinek teljesíteni, Lukács és Bíró 400-400 kilóval a vállán állt neki a küzdelemnek, s végül a magasabb, hosszabb léptű Bíró győzedelmeskedett, hisz mindösszesen 15 másodperc alatt tette meg 15 méteres távot. Ekkorra már a nézősereg is szépen gyűlni kezdett, a helyieken túl strandolók is szép számmal ülték vagy állták körbe az esemény helyszínét, nem kevés külföldi (főleg német) szó is hallatszott köztük.

Kerekek

A harmadik számban a kerékgumiké volt a főszerep. Először egy közepesen nagy traktorgumit kellett ismét 15 méteren át cipelni, majd egy 350 kilós óriás háromszori átforgatása következett, végül pedig egy, az előzőekhez képest „kicsi” kamionkerék áthordása zárta a sort.

Fotó: Matey István (galéria) Fotó: Matey István (galéria) ©

Itt már Varga Dániel, Karcsák Attila, Nagy László, Majoros Árpád is igen ügyesen vitézkedett, ám a megszokott kettőst ezúttal sem tudták megszorongatni, sőt, Bíró Sándor elképesztő idő, 28 másodperc alatt oldotta meg a dolgát, míg a többiek 40 másodperc fölött tudtak csak végezni. A hazai pályán versenyző Lukács Krisztiánnak tehát fel lett adva a lecke: ha nem nyeri meg az utolsó számot, elúszik a címvédés. Zárásként ismét az idővel, illetve két-két, tízkilós kalapáccsal kellett megbirkóznia a hat izomembernek. Bár a hirtelen „betoppanó” eső majdnem lehűtötte a kedélyeket, ám ez végül nem zavarta a versenyzőket, nekifeszültek egymásnak.

A kalapácsok nyújtott kézzel való kitartása nem volt könnyű, a Krisztusként feszülő kolosszusok fél perc után tényleg már csak akaratból tudták tartani a hatalmas szerszámokat. Az addig nyugodt arcok hirtelen vörösbe váltottak, az erek dagadtak, a szájak fájdalmas, néma üvöltésbe torzultak.

Mivel párban zajlott a küzdelem, így Bíró és Lukács egymás ellen tudott „párbajozni”, s ha csak pillanatokkal is, de végül utóbbi bírta tovább a megpróbáltatást. Ezzel egyenlő állás alakult ki, így végül Lukács Krisztián átengedte a címet fiatal ellenfelének.

– Megint nem tudtalak megverni – utalt Bíró a fair play-díjat kiérdemlő versenytársának a tavalyi összecsapásra, mielőtt átvették volna az őket megillető elismeréseket.

HBN–VÉZS


Néhány szó a győztesről

A mindössze 23 éves Bíró Sándor egy éve dolgozik a dabasi rendőrkapitányságon, s érdeklődésünkre elmondta: magasságával (191 centiméter) párosuló testi ereje kollégái számára megnyugtató, a bűnözőknek pedig elrettentő. Kiemelte, ez bőven elég ahhoz, hogy munkája során ne kelljen kamatoztatnia adottságait.

– 17 éves korom óta foglalkozom testépítéssel, civilben is szoktam versenyezni, tavaly hatodik lettem az országos bajnokságon, s szeretnék még előrébb lépni ezen a téren – árulta el terveit Bíró Sándor.


Mi már tudjuk, ki a legerősebb rendőr az országban
Hajdúszoboszló – Ismét kiderült, ki Magyarország legerősebb rendőre.
Sporthírek


hirdetés