Rendőrök a Forrest-futáson

Rendőrök a Forrest-futáson
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök is részt vettek az ötödik alkalommal megrendezett családi sportnapon, amelyre a város autista fiataljait és kísérőiket várták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a debreceni Kenézy kórház között megkötött együttműködési megállapodás alapján a 2015. április 2-án megtartott Forrest-futás elnevezésű sportnap megszervezésében és a programok biztosításában a főkapitányság munkatársai is részt vettek. A fogyatékkal élők a társadalom kiszolgáltatottabb csoportjaihoz tartoznak, akik fokozottan veszélyeztetettek a bűncselekmények áldozatává válásának szempontjából.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Kenézy Gyula Kórház által életre hívott rendezvény célja, hogy az autista fiatalok mellett orvosok, rendőrök, katonák, sportolók, művészek, országgyűlési és önkormányzati képviselők is felhívják a figyelmet a sérült emberekkel szembeni tolerancia szükségességére és fontosságára, ezáltal segítve a társadalomba történő beilleszkedésüket, biztonságos életvitelüket.

A rendőrség szolgálati kutyáinak bemutatója idén is nagyon népszerű volt a fiatalok körében. A sportnap záróeseménye immár hagyományosan az volt, hogy a szervezők egy kört futottak az Oláh Gábor utcai sportkomplexum atlétikai pályáján.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –