Rendőrkézen a szerszámtolvajok

Hajdúszoboszló – A hajdúszoboszlói rendőrök elfogták azt a két hajdúszováti fiút, akik a megalapozott gyanú szerint a sértett műhelyéből szerszámokat tulajdonítottak el.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2015. május 16-án 12 óra 6 perckor bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy Hajdúszováton, a Szoboszlói utcában található műhelyébe ismeretlen tettesek betörtek és onnan kézi szerszámokat loptak el. A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek során egy helyi lakosnál megtaláltak egy a műhelyből eltulajdonított lombfúvót, amit lefoglaltak. A férfi elmondta, hogy a kerti szerszámot egy 15 éves fiú egy üveg üdítőért cserébe adta oda neki. A rendőrök a 15 éves helyi fiút és 19 éves társát elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két fiút gyanúsítottként kihallgatták, majd a 15 éves terheltet bűnügyi őrizetbe vették. Társa, B. Lénárd az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés