Rendőri akció Budapesten – sikeres volt a negyedik nap is

Sikeres volt Budapesten a rendőri akciósorozat negyedik, szombati napja is. Összesen hét embert fogtak el, közülük hármat bűncselekmény elkövetése közben kaptak rajta. Az akció vasárnap is folytatódik.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az ötnapos akció alatt a rendőrök és a polgárőrök közösen ellenőrzik egyebek mellett az aluljárókat, főpályaudvarokat és a bevezető utakat is, de az akció kiterjed a tömegközlekedési eszközökre – a busz-, a metró- és a villamoshálózatokra is. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetenek az éjszakai illegális gyorsulások, illetve a prostitúció visszaszorítására. Az akció minden nap más-más területen folyik.

Hét embert fogtak el

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint az egyenruhások szombaton hét embert fogtak el, egyiküket azért, mert körözés alatt állt, hármat pedig bűncselekmény elkövetése közben értek tetten. Ezen a napon összesen 96 embert igazoltattak, közülük négyet elő is állítottak, mivel nem volt náluk igazolvány. A rendőrök 32 emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést, emellett kiszabtak 6 helyszíni bírságot is, összesen 48 ezer forint értékben.

Az akció vasárnap is folytatódik Budapest egyes, bűnügyileg fertőzött részein – írja vasárnapi közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitámyság.