Rendőr autó alatt robbant

Kétszázhatvan rendőr száz autóval járőrözött szilveszter éjszakán, és akadt dolguk bőven petárdázók miatt. Egy miskolci emeleti lakásban tüzet okoztak, több helyen keltettek félelmet durrogtatással, követtek el rendbontást a törvényre fittyet hányók megyénkben.

Visszaveszik:

A fel nem használt terméket a forgalmazónak kötelessége
térítés nélkül visszavenni. A vásárló pedig 2006. január 5-ig köteles
visszaszállítani azokat. Amennyiben ezt követően tart birtokban bárki
(torta tűzijátékon kívül) pirotechnikai terméket, szabálysértést követ
el.

Egy férfi pedig három ujját vesztette el amikor kezében robbant a tűzijáték.

Ujjai vesztek oda

Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy rendkívül zsúfoltak voltak a rendőrség vonalai. Kifejezetten az újévi ünnepléshez kapcsolódóan jelentős számú bejelentés érkezett. A rendőrök a tettenéréskor nem voltak elnézőek.

Tavaly ilyenkor is előfordult felelőtlen, meggondolatlan, másokban félelmet keltő petárdázás és tűzijátékozás megyénkben, de okozott senkinek sérülést. Most azonban hárman is megsebesültek. A legsúlyosabb sérülés Sajóbábonyban történt, ahol az elmondás szerint egy férfi a háza előtt álló kisteherautó platójáról indított tűzijátékot, ami a meggyújtáskor felrobbant.

Az elsődleges adatok szerint a férfi legálisan vásárolt különböző pirotechnikai eszközöket, kistűzijátékokat. A férfi bal kezén jelentős (három ujját roncsolta szét, amiket részben amputálni kellett) maradandó fogyatékossággal járó-, felső testén pedig égési sérüléseket szenvedett. A helyszíni szemlén a rendőrök robbanásból eredő anyagmaradványokat rögzítették.

Az eset pontos körülményeinek, és az esetleges szabálysértési vagy büntetőjogi felelősség tisztázása érdekében az eljárásba szakértőt is bevontak.

PT

 

Mérleg
Szerencs: Álló (civilesített) rendőrautó alá dobtak petárdát gyerekek. A rendőrök elkobozták tőlük a pirotechnikai eszközöket, a szülőket pedig értesítették.

Miskolcon két férfi petárdával riogatta a járókelőket. Petárdákat, kistűzijátékokat koboztak el tőlük. Összességében 29 esetben intézkedtek a rendőrök és tettek szabálysértési feljelentést. Lefoglaltak félezer darab petárdát is.

Mezőkövesd: Egy társaság szórakozott, és megengedték a 12 éves fiúnak, hogy meggyújtsa a tűzijátékot, ami felrobbant és megégette a gyerek arcát.

Miskolc: Kilencedik emeleti lakásának nyitott ablakán repült be a szobába éjfél után egy tűzijáték, és lángra kaptak a tárgyak. Anyagi kár keletkezett.