deac

2021.03.07. 21:24

Érvényesült a papírforma, simán győztek a debreceni röplabdások

A Debreceni Egyetem együttese esélyeshez méltóan győzelemmel zárta a hétvégi ütközetet.

Fotó: deac.hu

A DEAC női röpisei egyértelmű favoritként várhatták a vasárnapi Salgótarján elleni bajnokit. A vendégek ebben a szezonban még nem tudtak nyerni, és a vesszőfutásuk vasárnap sem ért véget, mutat rá a debreceniek honlapja.

Különböző okok miatt szűkebb rotációval vághatott neki az ütközetnek az egyetemi csapat, de még mindig jobb helyzetben voltak, mint a Nógrád megyeiek, akiknek a keretét mindössze hat játékos alkotta. Rákos Szabolcs tanítványai az első szettben nem megszeppenten tették a dolgukat, így tizennyolc pontot termeltek, amire büszkék lehettek. Ahogy telt az idő, egyre inkább rá tudta erőltetni akaratát ellenfelére a DEAC. A második játszmában már tíz egységgel voltak jobbak, míg a harmadik felvonás során még inkább ültek az ütéseik, ennek hála 59 perc alatt lerendezték a meccset.

Kuszkó Zsolt csapata ezzel a sikerrel javította a múlt heti miskolci botlását. Borók Orsolyáék jelenleg a harmadik helyen állnak a táblázaton, a következő fordulóban a Herculest látják vendégül.

„A szokásosnál rövidebb kispaddal, csak tizenegy fővel tudtunk kiállni sérülés és egyéb okok miatt. Amúgy is azt terveztem, hogy azok fognak játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Feszülten kezdtük a mérkőzést, ami a második szett közepéig kitartott, majd az utolsó játszmában felszabadultan röplabdáztunk. Gratulálok a lányoknak!” – összegzett a vezetőedző a klubhonlapnak.

Női röplabda NB II., Kelet, alsóház

DEAC-SBTC 3:0 (25:18, 25:15, 25:12)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában