Rendellenesen működő artériái keserítik meg egy nő életét

Rendellenesen működő artériái keserítik meg egy nő életét
© Fotó: huffingtonpost.com
A fiatal nő élete már többször veszélybe került ritka betegsége miatt.

A 28 éves Jennifer Hiles egy ritka és fájdalmas betegségben szenved, ami miatt az arca területén rendellenesen működnek az artériák és a vénák. Ez a betegség már többször is az életét veszélyeztette, most viszont egy közelgő operáció örökre megszabadíthatja a betegségtől. – Csak úgy akarok időt tölteni a gyermekeimmel, hogy az emberek nem bámulnak meg és nem suttogják a nevemet amikor meglátnak. Nem akarok attól rettegni, hogy a többiek mit gondolnak rólam – fogalmazott az Amerikában élő Jennifer.

Mint mondta, a betegsége miatt gyakran vérzik a fogínye és tönkrementek a fogai. A szakemberek most nyolc héten keresztül hetente töltik fel a hólyagokat sóoldattal, hogy így növeljék a bőr felületét, hogy a kivágott területeket az operáció során pótolni tudják. – Nem jó érzés amikor az ember bőrét nyújtani próbálják, de muszáj, hogy az orvosok eredményesen el tudják végezni a műtétet. Ezen kívül eltávolítják az orromat és az egyik bordámból készítenek másikat. Fogalmam sincs, hogy fog festeni. Nem akarok tökéletes lenni, csupán normálisan akarok kinézni – jegyezte meg.


5719ebe922000029002543f1
Fotó: huffingtonpost.com


Jennifer szülei először azt gondolták, hogy az elváltozás egy anyajegy következménye, viszont az állapota rövid időn belül rosszabbra fordult, később pedig vérátömlesztésre is szüksége volt. – Az orvosok megpróbálták elégetni a gondot okozó ereket, de nem jártak sikerrel. Szörnyű volt látni. Tizenegy éves korában egy nap annyira vérzett az orra, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani – emlékezett vissza a nő édesanyja. Mint mondta, Jennifernél 12 éves korában diagnosztizálták a betegséget, ami azóta keseríti meg a mindennapjait. Ahogy Jennifer mondta, a betegsége az iskolában sem könnyebbítette meg az életét, mivel különbözött a többiektől, az első barátja pedig nem akart vele mutatkozni a többiek előtt ezért titokban találkozgattak.

A lány élete viszont megváltozott amikor a biológiateremben találkozott jövendőbeli férjével, Dustin VanOverschelde-el, aki mindenki előtt megölelte és megcsókolta Jennifert. – Őt nem érdekelte, hogy az emberek megnéznek és ez nagyon jó érzés volt. Gyönyörűnek nevezett és annak is éreztem magam mellette – idézte fel Jennifer a történteket.

Ugyanakkor a lányait, Kyat és Malenát nem öleli meg amikor eléjük megy az iskolába és nem puszilja meg őket, mert attól tartanak, hogy a többi gyerek kigúnyolja. – Én lennék a legboldogabb ember a világon, ha úgy mehetnék el egy étterembe ebédelni a családommal, hogy az emberek nem bámulnak meg. Egyelőre ezt még nem tudom elképzelni, de tudom, hogy hamarosan valóra válik az álmom – zárta Jennifer.

(Huffington Post)

Címkék: , ,