Rendõrkézen a hobbi-rabló

A rablás a hobbim – ezt mondta a rendõröknek egy férfi, akit az éjszaka fogtak el, miután néhány órával korábban kifosztott egy babaüzltetet Móron.

A támadó késsel hadonászva lépett a boltba és csaknem százezer forintot zsákmányolt. Ezt csaknem az utolsó fillérig el is költötte. A férfinek nem ez volt az elsõ ügye: néhány éve kirabolt egy mûszaki áruházat, amelyik a bankfiók helyén nyílt a nyolc áldozatot követelõ rablás után.

A Dózsa György utcai üzlet egyik eladója értesítette a rendõröket pénteken kora délután, hogy egy késes férfi kirabolta a boltot. Az eladó csaknem százezer forintot adott át a csuklyás férfinek.

A nyomozókban felmerült, hogy a rablás kísértetiesen hasonlít egy néhány évvel ezelõtti ügyhöz. Akkor a móri mészárlás kapcsán elhíresült bankfiók helyén lévõ mûszaki áruházat rabolta ki egy férfi, akit késõbb egy fehérvár felé tartó buszon fogtak el a rendõrök. Mint kiderült, a nyomozóknak igazuk lett.

 Az akkori rabló fényképét ugyanis megmutatták a mostani rablás négy szemtanújának, akik mind azt mondták, hogy a képen szereplõ férfi fosztotta ki az üzletet.

A férfit éjjel egy órakor, hozzátartozója móri lakásán fogták el. A rabolt pénzbõl mindössze 175 forint maradt. A gyanúsított kihallgatásakor elmondta, hogy a pénzzel fehérvárra utazott, majd a Plázában ruhát vásárolt magának, a régi ruháját és az rabláskor használt kést pedig egy kukába dobta. A férfi a rendõröknek azt vallotta, hogy a rablás a hobbija. A támadót õrizetbe vették.