Reményt, támaszt, hitet adnak

Az egészségügy ünnepén Hajdúnánáson
Az egészségügy ünnepén Hajdúnánáson - © Fotó: Harsányi Zsolt
Hajdúnánás – Egészségügyben dolgozók és támogatóik részesültek elismerésben a szakma ünnepén.

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője születésének 200. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget és szakmai továbbképző konferenciát június 23-án, szombaton Hajdúnánáson, immár nyolcadik alkalommal.

Köszönet illeti őket

1992 óta minden év július elseje a magyar egészségügy, illetve az egészségügyben dolgozók legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli.

Az ünnepélyes megnyitón Szólláth Tibor polgármester köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozóknak és a konferencia szervezőinek. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke ugyancsak megköszönte mindennapi áldozatos munkájukat, azt, hogy reményt, támaszt és hitet adnak a segítségért folyamodóknak.

1-dsc_3649
Fotók: Harsányi Zsolt

A köszöntők sorát dr. Kincsesné Szónya Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének elnöke zárta. Szavai szerint – mint minden évben – idén is igyekeztek olyan témákat, előadásokat válogatni, amelyek a szakdolgozókat érinti, és ezzel együtt fejleszteni is tudják szakmai tudásukat.

Oklevelek, emlékérmek

A városi ünnepségen polgármesteri elismerő okleveleket is átadtak. Hajdúnánás lakosságának egészségügyi ellátásában végzett felelősségteljes és példamutató szakmai munkájának elismeréseként oklevelet vehetett át Major Antalné röntgenasszisztens, Sepsiné Vandróczki Gyöngyi vezető védőnő és Csiszár Katalin ápoló.

Dr. Kincsesné Szónya Katalin a kamara megyei szervezetének nevében Kossuth Zsuzsa-emlékérmet adományozott az egészségügyben dolgozók érdekében kifejtett önzetlen támogatásáért Szólláth Tibor polgármester, dr. Juhász Endre alpolgármester és Kovács Zsolt mentőtiszt részére.
A megnyitón átadták a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis-okleveleit is, melyet ebben az évben 11 hajdú-bihar megyei egészségügyi szakember vehetett át.

HZS


Szív, mozgás

A konferencián hat előadás hangzott el közérdeklődésre számot tartó témákban. Többek között a szakdolgozók betegoktatásban betöltött szerepéről, a gyógyszerformák technológiai csoportosításáról, helyes alkalmazásukról, tárolásukról, helyes bevételi módjukról, illetve a sport, a mozgás és a szív- és érrendszer kapcsolatáról hallhattak a részvevők előadásokat.