Remekül helytállt a DEAC

Remekül helytállt a DEAC
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Egészen a végégig nyílttá tudta tenni vasi vendégjátékát a debreceni kosárcsapat.

Körmendre látogatott a férfi kosárlabda bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában a DEAC.

Vendégszemponttól nem indult jól a mérkőzés, ugyanis Ferencz Csaba triplájával, valamint Dillard és Hollins kosaraival egy 7-2-es rohammal nyitottak a hazaiak – olvasható a kezdo5.hu mérkőzés beszámolójában. A debreceniek pár perc után lerázták magukról a kábulatot, és pillanatok alatt 9-9-re zárkóztak, és Jones, valamint DeShields remeklésével tartották az egál körüli eredményt, sőt 16-22-nél nagyobb előnybe is kerültek – a hazaiaknál Dillard villogott, 12 egységig jutott, és két fontos triplát vágott a negyed végén, amivel a Körmend visszavette az előnyt. Az itt megszerzett lendületet a hazaiak át tudták vinni a második negyedre is, Fanning, Davis és Wright kosaraival 33-24-es előnyt építettek ki. Velkey hármasa állította meg a hazaiak 15-2-es rohamát, de csak ideiglenesen, Wright és Fanning révén 10 fölé ment a Körmend. Ekkor nehéz helyzetben volt a DEAC, de Jones, Armwood és Velkey vezetésével felépítettek egy 8-0-ás periódust, amelynek köszönhetően visszajöttek egál környékére (38-36). Dillard három kétpontossal igyekezett lelohasztani a vendégek kedvét, de DeShields fontos triplájára építve a vendégek egy kosárnyi hátrányban zárták a félidőt (46-43).

Nem bírták a végét

Térfélcsere után folytatódott a ponteső, a hazaiak az első percekben temérdek triplát küldtek a helyére, a DEAC pedig igyekezett nem leszakadni, ez a projekt pedig annyira jól sikerült, hogy 57-50 után a villogó Molnár vezetésével 7-0-s futással kiegyenlítettek. Itt azonban újra beindult a körmendi triplagyártás (végül 13/26-tal zártak), így pár pontos előnyt azért össze tudtak szedni a negyed végéig (72-68). A negyedik játékrészben aztán a hazaiak sokkal komolyabban vették a védekezést, és talán a DEAC is kicsit elfáradt az őrült iramban, mindenesetre a vendégek egyre ritkábban találtak be, így a Körmend Ferencz és Halász hármasára építve 81-71-re meglépett. Bognár Kristóf triplájával és jó büntetőzésével ekkor még visszakapaszkodott a DEAC, de Ferencz sokadik hármasa azonban végleg megtörte a vendégek ellenállását, 88-82 után már szépen lemenedzselte a mérkőzést a vasi alakulat, és látványos meccsen hozta a számára kötelezőt.

Magyar férfi A csoport, alapszakasz, 19. forduló

Egis Körmend – DEAC 100-93 (26-24, 20-19, 26-15, 28-25 )

Körmend, Városi Sportcsarnok, 1700 néző V.: Török R., Surányi G., Horváth A. (Szabadvári J.)

Körmend: Dillard 19/6, Hollins 18/6, Ferencz 13/12, Németh Á. -, Horti 9.

Cserék: Fanning 16/9, Halász 3/3, Csorvási 7, Wright 11/3, Bán -, Smith 4. Edző: Gasper Potocnik.

DEAC: Jones 14, DeShields 19/6, Molnár 10/6, Bognár 11/6, Armwood 14.

Cserék: Velkey 18/12, Kósa 1, Opre -, Lajsz 6/3. Edző: Berényi Sándor.

Mesterszemmel

Gasper Potocnik: Nehezebb volt ez a mérkőzés számunkra, mint előzetesen gondoltuk. A DEAC tartalékosan állt fel ellenünk, és még így sem volt könnyű dolgunk. Mi ezúttal fizikálisan és mentálisan is gyengébben teljesítettünk. Nagy feladatok előtt vagyunk, a koncentrációra szükségünk lesz.

Berényi Sándor: Két játékosunkat mellőznünk kellett, ennek ellenére jól ment a játék. Elégedett vagyok a srácok mai teljesítményével, kemény, agresszív védekezést kértem, ezt a száz kapott pont ellenére is teljesítette a csapat. Támadásban alsó posztokon eredményesek voltunk, a vereség ellenére is élmény volt ilyen közegben kosárlabdázni.