Remek példát adtak a sportösszefogásra

Akt.:
A képen a csapat játékosainak egy csoportja
A képen a csapat játékosainak egy csoportja - © Fotó: Debreceni Egyetem
Debrecen – A vezetők igyekeznek együtt tartani a bronz­érmes legénységet.

A Debreceni Egyetem vezetősége kedd este a főépület aulájában tartott ünnepségen köszöntötte magyar bajnoki bronzérmes jégkorongcsapatának tagjait, akik a honi szövetség főtitkárától, Sipos Leventétől vehették át bronzérmeiket.

Büszkék a sportágra

A Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán ünnepi beszédét azzal nyitotta, hogy az első idény után mindannyian büszkék lehetünk arra, amit a DEAC jégkorongszakosztálya elért.

– Azt gondolom, hogy fantasztikus mérkőzések és idény után gratulálhatunk, hiszen az az eredmény, amit a csapat ebben az idényben elért – már DEAC-ként – az Erste Ligában, az a debreceni közönség örömére szolgált.

Ezután Papp László polgármester beszélt arról, hogy a város és az egyetem összefogása új korszakot tudott nyitni a jégkorongsport történetében.

– Ez a sportág az egyik legemblematikusabb példája annak, hogy hogyan tud a város és az egyetem egy közös célért együttműködni, közösen dolgozni, biztosítva a sportág financiális, infrastrukturális feltételeit. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy talán az egyik legfiatalabb helyi sportágként egészen komoly érdeklődést tudott felmutatni az elmúlt időszakban a jégkorongsport – mondta Papp László polgármester.

Még jobb körülmények

Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára köszöntőjében kitért arra, hogy a szövetség támogatásával a következő szezon kezdetére új, korszerű kijelző és hangosító berendezéssel szerelik fel a Debreceni Jégcsarnokot, ezzel is méltóbb körülményeket szeretnének teremteni a szurkolók számára.

Az ünnepségen David Musial vezetőedző köszönetet mondott az egyetem vezetésének, hogy lehetőséget teremtettek a sportág számára, illetve megköszönte a csapatnak az elvégzett munkát és az így begyűjtött nagyon értékes bronzérmet. A cseh-német szakember kiemelte, nagy örömükre szolgált, hogy az egész szezonban nagy érdeklődés övezte a csapatot, és hogy legfőképpen az utolsó 5-6 hazai meccsen rengeteg szurkoló volt kíváncsi a DEAC játékára.

Fodor András szakosztályvezető és a szakmai stáb a napokban már a jövő évi csapat építésén dolgoznak. Szeretnék együtt tartani, s ha lehet, még tovább erősíteni a bronzérmes legénységet, amelynek tagjai a hét végeztével hosszú pihenőre vonulnak – számolt be az egyetem honlapja.

HBN


Debrecen - A Debrecen végül nem bírt a fináléba jutó ferencvárosiakkal. Az optimista várakozások voltak túlsúlyban a Debreceni Jégcsarnok lelátóján vasárnap, a negyedik DEAC–FTC elődöntő meccs előtt, annak ellenére, hogy az előző három meccset a Fradi nyerte, és már csak egy győzelemre volt a baj...

Debrecen - A Debrecen végül nem bírt a fináléba jutó ferencvárosiakkal. Az optimista várakozások voltak túlsúlyban a Debreceni Jégcsarnok lelátóján vasárnap, a negyedik DEAC–FTC elődöntő meccs előtt, annak ellenére, hogy az előző három meccset a Fradi nyerte, és már csak egy győzelemre volt a baj...