Remek hajdúsági szereplés a sportlövő ob-n

Remek hajdúsági szereplés a sportlövő ob-n
© Fotó: magánarchívum
Debrecen – Több kategóriában is dobogóra állhattak a megye ifjú sportlövői.

Ácson rendezték meg a közelmúltban az általános és középiskolások nyíltirányzékú légpuskás és légpisztolyos országos bajnokságát. A versenyen népes, 18 fős küldöttség képviselte Hajdú-Bihar megyét, összességében pedig mintegy száznyolcvanan álltak lővonalhoz. A megyénkbeli csapat vezetője, Pető László lapunknak elmondta, a viadalon a kezdő, vagy friss versenyengedéllyel rendelkező lövők indulhattak. – Remek lehetőség ez a megmérettetés az újoncok számára, hogy tapasztalatokat szerezzenek. Büszke vagyok az indulóinkra, főként a légpisztolyos lányok remekeltek, de a többiek is szépen helytálltak – fogalmazott Pető, aki a Megyei Sportlövő Szövetség elnökeként nagyon biztatónak látja az utánpótlás helyzetét.

Kiemelkedett a mezőnyből az általános iskolás lányok 20 lövéses légpisztolyos indulói között az ebesi Arany János Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI tanulója, Pető Boglárka, aki bronzérmet szerzett.

pbPető Boglárka | Fotó: magánarchívum

A középiskolásoknál a debreceni Tóth Árpád Gimnázium növendéke, Hargitai Melissza harmadikként zárt 167 köregységgel. Érdekesség, hogy az első három helyezett egyaránt 167-et lőtt. Negyedik lett a szintén TÁG-os Berde Viktória.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából