Rekordmezőny várható az idei Főnix Kupán

A 2017-es Főnix Kupán
A 2017-es Főnix Kupán - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Péntektől vasárnapig immár XI. alkalommal rendezi meg a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kézilabda szakosztálya hazánk egyik legnagyobb utánpótlástornáját, 2017 után ismét a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetséggel közösen.

Idén 58 sportszervezet 77 lány- és 60 fiú csapata vesz részt a kupán, 5-5 korosztályban. A legfiatalabbak 2008-as, míg a legidősebbek 2004-es születésűek. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mind a tíz kategóriában indít csapatot, míg a második legtöbb együttest a Kecskeméti Sportiskola vonultatja fel, szám szerint hetet. A tizenkét cívisvárosi helyszínen Kisvárdától Szombathelyig és Salgótarjántól Szegedig mintegy 1800 gyerek lép pályára a 350 mérkőzésen.

A Főnix Kupa egyik főszervezője, Dobszai Jenő elmondta: idén nevezési csúcsot döntöttek, hiszen 137 csapat vesz részt a tornán, mindez azt jelzi, hogy a Főnix Kupát nagy érdeklődés övezi. – A csapatok decemberben játszottak utoljára korosztályos bajnoki mérkőzéseket, és a hamarosan kezdődő folytatás előtt az általunk szervezett torna nagyon jó erőfelmérő mindenki számára. Továbbá azért is jelentős, mert a három nap alatt a csapatok más régiókhoz tartozó együttesekkel is megmérkőzhetnek – tette hozzá a DSC-SI fiú kézilabda szakosztályának vezetője.

– Tavaly a jubileumi tornán sikerült az U13-as lányokkal hazai közönség előtt megszerezni az aranyérmet, ezt az érzést szeretnénk ismét átélni, habár nem lesz egyszerű, mert szinte 4-5 csapat is egyenlő esélyekkel pályázik a tornagyőzelemre – mondta Bujárszki Ádám edző. – A két évvel fiatalabbakkal is szeretnénk dobogós helyen végezni, annak ellenére, hogy ebben a korosztályban talán még erősebb a mezőny. Színvonalas kupa elé nézünk, ahol a gyerekeknek óriási élményt jelent pályára lépni városunk emblematikus létesítményeiben – fogalmazott a DSC-SI trénere.

A február 2-án kezdődő Főnix Kupára a belépés ingyenes, az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap 17 órától tartják a Főnix Csarnokban. Ezen a napon a helyosztókat és a döntőket az alábbi linken, élőben követhetik nyomon az érdeklődők.

– DSC-SI –