Rekordméretű harcsa Olaszországban

Hatalmas harcsát fogott egy olasz horgász a Pó-folyóból. A hal két és fél méter hosszú.

A mélységből kifogott halszörny megdöntötte a rekordot – írja a Daily Mail. Ez a legnagyobb hal, amit európai édesvízből kifogtak. A harcsa 113 kiló, és két és fél méter hosszú. A horgásznak 1 óra kemény küzdelembe került, mire partra tudta vonszolni.

Nézze meg a képeket ide kattintva!

Roberto Godi, a szerencsés horgász csaknem maga is vízbe esett a küzdelem során.

Miután elvégezték a méréseket, készítettek pár fényképet, hogy el tudják küldeni a Nemzetközi Horgásszövetségnek, hitelesítésre. És hogy mi lett az óriási hal sorsa? Nem vacsoraként landolt a családi asztalon, mert a horgászok visszaengedték a folyóba.

Alberto Bartoli horgász elmondta, hogy először csak egy közepes halra számítottak, de aztán már érezték, hogy ez egy nagy fogás lesz. A közelben lévő horgászok is a segítségükre siettek, de így is nagyon elfáradtak, mire 1 óra alatt sikerült kifárasztani a halszörnyet.

Szakértők szerint 20-30 éves lehet a hatalmas harcsa.

– MON –

A hírhez kapcsolódóan egyik olvasónk eljuttatott szerkesztőségünkbe egy e-mailt, amelyben felhívja figyelmünket, hogy szintén a Pó folyón egy magyar horgász 135 kg-os világrekord harcsát fogott. Így valószínűleg a most fogott 113 kilós hal nem lesz elég a rekorddöntéshez.

Címkék: , , ,