Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.03. 08:47

Szürreális bevásárlás: fantasy a miskolci Tescoban

<p>Miskolc - A péntek délutáni nagybevásárláskor hevesen pislogtak az emberek, amikor meglátták R. Norbertet és édesanyját a hipermarketben. Elöljáróban annyit, hogy ruházatuk valahol a Star Wars sötét erőinek jelmeze és a Gyűrűk ura tündéinek szerelése között mozog. Könyvdedikálás a Tescoban.&#160;<DIA alt="Szürreális bevásárlás: fantasy a Tescoban 2008.05.02." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sz_rre_lis_bev_s_rl_s__fantasy_a_Tescoban_2/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szürreális bevásárlás: fantasy a Tescoban 2008.05.02." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/fantasy-miskolc-konyv-tesco-dedik%C3%A1l%C3%A1s.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Belépésünkkor serényen pakolta könyveit az asztalra Norbert talpig jelmezben, és rögtön mesélni kezdett első könyvéről, amit még tizenhat évesen írt meg. A könyv története két műfajon és szálon fut. Szerinte egy scifi és egy fantasy vonallal lehet jellemezni , ami mégis szerves egészet alkot és nem zavarja össze az olvasót. Két kupac könyv között rátértünk a száraz tényekre is.

A Shayren-t 3300 példányban dobták piacra Magyarországon, bár itthon nincs igazán keletje a fantasy könyveknek. Főleg a német könyvpiac meghódítását várják a könyvtől, ott ha minden jól megy húszezer darabbal képviselik a hazai fantasy-scifi irodalmat, természetesen németre lefordítva. Ha Németországban jól fogadják a művet, akkor jöhet az angolszász nyelvterület "leigázása". A kiadás sajnos csak úgy ment, hogy jelzálogkölcsönt vettek fel, tehát nem babra megy a játék.

Arra a kérdésünkre, hogy miért pont jelmezben dedikálnak azt a választ kaptuk, hogy ez csupán egy ötlet, de annyit azért elárult a szerző, hogy kb. 80%-ban megegyezik a ruházata a történet egyik szereplőjének kedvenc ruhadarabjaival. Érdeklődők szerencsére voltak, egy arra járó kissrác igencsak fellelkesedett a soha nem látott figurákon és a tőlük kölcsönkapott a műanyagkarddal belekezdett egy alapos vagdalkozásba. A szülők nagy nehezen leállították az ifjú vitézt, aki belekötött egy bevásárló kocsiba. A közjáték után az ifjú szerzőt hatásairól faggatjuk, Asimov és Tolkien neve hangzott el, de a Csillagok Háborúja is hatással volt a Shayren írójára.

Kimentünk készíteni egy pár fotót, egy bevásárlónak kiesett a fagyi a kezéből, amikor meglátta a két jelmezest, különösen a sárkánymaszk és a karmok miatt érhette durva megrázkódtatás, de Norbert nyakából előkandikáló műanyagkígyó is sokkolt pár gyanútlan járókelőt. Egy bevásárlókocsival és egy hisztirohamot kapott gyerekkel érkező házaspár majdnem nekünk tolta a kocsit, annyira meglepődött. Még az üvöltő kisfiú is elcsendesedett annyira beparázott. Na igen, becsapódott a szürreál a parkolóba.

sothis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!