Rekordmennyiségű marihuánát foglaltak le Mexikóban

Rekordmennyiségű marihuánát foglaltak le Mexikóban
Az első becslésekkel ellentétben nem 105 tonna, hanem annál majdnem harminc tonnával több marihuánát foglaltak le Mexikó történetének legnagyobb marihuána-fogásában – derült ki a keddi mérések után.

Az eladásra kész kábítószert Tijuana városában találták, egy fegyveres összecsapás után, házkutatások közben.

A hivatalos mérések eredményei szerint a több mint 15 ezer csomag lefoglalt marihuána összmennyisége 134 tonna – közölte a tijuanai rendőrség vezetője az AFP francia hírügynökséggel. A mexikói ügyészség megerősítette, hogy az először becsült mennyiségnél majdnem harminc tonnával többet találtak az kábítószerből, a hétfői rajtaütéseken.

A hatóságok a lövöldözések után 11 embert tartóztattak le

A marihuánára azután bukkantak az amerikai határnál lévő városban a rendőrségemberei, hogy a város utcáin tűzpárbajt vívtak drogcsempészekkel. A hatóságok a lövöldözések után 11 embert tartóztattak le.

A mexikói hatóságok közlése szerint még soha nem foglaltak le ilyen nagy mennyiségben csomagokba porciózott, szétosztásra és eladásra kész marihuánát. A fogásról szóló hétfői bejelentéskor, az akkor még 105 tonnának gondolt drog értékét a hatóságok 335 millió dollárra becsülték, hozzátéve, hogy az Egyesült Államokban ennek két-háromszorosáért is eladhatták volna.

– Független Hírügynökség –