Rekordlétszám és Kálmán-arany a hadházi Olimpici GP-n

Kálmán Gyöngyvér
Kálmán Gyöngyvér - © Fotó: DHSE
Debrecen, Hajdúhadház – Az Olimpici versenysorozat első GP-jén két éremnek és egy döntős helyezésnek örülhettek a debreceniek. Kálmán Gyöngyvér nyakába a gyermek korosztály küzdelmeit követően került arany-, testvére Zille pedig a legkisebbek versenyét követően nyert bronzérmet.

A párbajtőrőzök háromnapos utánpótlásversenyt tartottak Hajdúhadházon. Hatalmas mezőny, közel 600 induló lépett pástra négy korcsoportban és két nemben az idei év első GP-jén.

A pénteki napon egyből aranynak örülhettek a házigazda debreceniek. Kálmán Gyöngyvér a gyermek korosztály küzdelmeiben magabiztos vívást követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Kálmánt a táblán nem tudták meglepni ellenfelei. Megszorítani is csupán a román Draghici tudta, akit még így is két tussal múlt fölül a debreceni fiatal.

Vasárnap az ifjabbik Kálmán, Zille volt a főszereplő. A 2005 után született törpicik mezőnyében nagyon értékes bronzérmet nyert a legkisebb Kálmán lány. Egész napos magabiztos vívással, a döntőben ugyan a végső győztest is felülmúlva szerezte meg a harmadik helyet. Egy másik debreceni Huszti Hanna is döntőbe jutott ebben a versenyszámban, ő a döntő hatodik helyén végzett.

– DHSE –

Döntős eredmények

Gyermek leány párbajtőr – Hajdúhadház

1. Kálmán Gyöngyvér

Törpici leány párbajtőr – Hajdúhadház

3. Kálmán Zille
6. Huszti Hanna

További debreceni eredmények

Serdülő fiú párbajtőr – Hajdúhadház

29. Balogh Szabolcs
71. Kelemen Lajos
82. Kormos Levente

Serdülő leány párbajtőr – Hajdúhadház

21. Kálmán Gyöngyvér
35. Kálmán Csenge
65. Illyés Anikó
69. Forgács Anna

Újonc fiú párbajtőr:

71. Széll Sámuel
74. Kiss Balázs

Újonc leány párbajtőr:

12. Kálmán Gyöngyvér

Gyermek leány párbajtőr:

13. Varga Dóra
26. Boros Berta

Törpici leány párbajtőr:

19. Pető Boróka
30. Babinszki Anna
35. Kolozsvári Vanda