Reklámozók gondoznák a buszmegállókat

Reklámozók gondoznák a buszmegállókat
© Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Nem győzi javíttatni az önkormányzat az összetört megállók üvegeit.

Egy kivételével az összes oldalfalként szolgáló üveget kitörték ismeretlenek az Egyetem sugárúton, a Füredi utcánál található fedett buszmegállóból. Az egyetlen megmaradt vastagabb üvegtábla két reklámplakátot tartalmaz. Hasonló a helyzet a Bethlen utcán, a rendelőintézettel szemben lévő megállóban is.

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályának vezetője elmondta, hogy az önkormányzat idei költségvetésében nem egészen hétmillió forintot irányoztak elő ilyen helyreállításokra, azonban a a sok rongálás miatt ez a pénz mostanra elfogyott.

A város ezért most azt tervezi, hogy hamarosan újabb pályázatot írnak ki olyan cégeknek amelyek szeretnének ilyen felületeken hirdetni. A viszonylag alacsony árért cserében azt kérik majd a jelentkezőktől, hogy ha például kitörik az üveget, vagy összefújják festékszóróval, tegyék rendbe a várakózóhelyeket – számolt be Varga László.

A reklámozóknak nem tetsző, kis forgalmú várók továbbra is a városnál maradnának. Debrecenben csaknem 700 buszmegálló található.

HBN-OCs