Sport

2016.01.20. 17:39

Nem adja fel, tovább küzd az álmaiért a hadházi BMX-es srác

Hajdúhadház - Pestre készül László Gyula, ahol reméli, újabb segítőkre talál.

Hajdúhadház - Pestre készül László Gyula, ahol reméli, újabb segítőkre talál.

Jobb később, mint soha – tarja a mondás, amellyel László Gyula is egyet ért. A hajdúhadházi srác nemrégiben két diplomáját is kézhez kapta: a Magyar Rekord Egyesület a díszoklevelekben a Magyar Rekorder címet adományozta Lászlónak, aki immár hat ilyen tanúsítvánnyal rendelkezik.

A sok gonddal küzdő, ám annál elszántabb László Gyula legutóbb, tavaly október 3-án, a hajdúböszörményi sportcsarnokban 24 óra és 30 perc alatt összesen 1440 percet töltött a BMX kerékpárján a mozgás-bemutatójával és ezzel felállította az egyéni maratoni BMX-bemutató honi időtartam rekordját. Ezt megelőzően pedig, még 2014. december 21-én a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban 3 perc 15 másodperces eredménnyel felállította a labdákkal a kézben, azokat feldobálva és cserélgetve, BMX kerékpáron, a kormányon ülve haladás magyarországi időtartam rekordját.

László Gyula lapunknak elmondta, milyen jól esett neki, mikor a Magyar Rekord Egyesület elnöke, Sebestyén István úgy nyilatkozott róla, hogy ilyen tehetséges emberrel még nem találkozott.

A hatszoros rekorder megjegyezte, köszöni mind az anyagi, mind pedig a lelki támogatást, és reméli, újabb segítőkre talál, hiszen továbbra sem tett le nagy álmáról.

– Ha minden jól megy, február végén Budapesten, egy húszemeletes házban újabb világcsúcs-kísérletet teszek. Meghívtam a tévéseket is, abban bízva, ha bemutatnak, és szélesebb körben megismernek, talán olyan szponzorokra lelek, akik segítenek eljutni az Arab Emirátusba, hogy egy igazi Guinness-rekordot állítsak fel. Magyarországon már nem egyszer bizonyítottam, most már külföldön is szeretnék! – jelentette ki határozottan a többek között hiperaktivitásban is szenvedő László.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!